Stomatološka ordinacija Nešković Dent - konzervativna stomatologija

Moderna stomatologija je zasnovana na prevenciji, dijagnostici, lečenju i rekonstrukciji zuba oštećenih karijesom. Obuhvata veliki spektar inervencija koje pacijente najčešće dovode u zubarsku ordinaciju: saniranje oštećenja tvrdih zubnih tkiva – karijes, lom zuba, erozije, kao i upale živca.

Kada karijes napreduje toliko da ugrozi pulpu smeštenu u samom središtu krunice zuba, razvija se zapaljenje.

Ako se ne reaguje pravilnom terapijom, posledično se razvija nekroza, a zatim gangrena, promene i propadanje kosti oko vrha korena zuba. Ovakvo stanje može biti veoma bolno i neprijatno, posebno prilikom konzumacije hladne (ili tople) vode. U tim slučajevima potrebno je dobro mehanički i hemijski obraiti kanal korena, te ga napuniti do samog vrha. U svakom slučaju potreban je endodontski tretman tj. vađenje živca zuba.

Stomatološka ordinacija Novi Sad - konzervativna stomatologija
Terapija traje srazmerno težini stanja, ili prisustvu infekcije, a obavlja se potpuno bezbolno, primenom lokalnih anestetika u Nešković stomatološkoj ordinaciji. Sama terapija obavlja se uz pomoć aparata najnovije generacije za lečenje kanala korena, koji garantuje sigurnost i preciznost u radu.
Svetski trend, koji i mi sledimo, jeste ograničena upotreba amalgamskih ispuna, kao i njihova zamena estetskim kompozitnim materijalima.
Važno je napomenuti da dobro i kvalitetno odrađena endodontska terapija predstavlja čvrstu osnovu za dalji rad.